Najbolji madraci za spavanje – koje značajke imaju kvalitetni madraci za spavanje

Trećinu dana provodimo spavajući zbog čega je jako bitno imati kvalitetni madrac za spavanje

Ako ste u potrazi za dobrim snom sigurno želite znati koji su najbolji madraci za spavanje. Odabiru madraca treba posvetiti dosta pažnje jer on direktno utječe na psihičko i fizičko zdravlje svake osobe. Dobro držanje tijela, razina energije pa čak i ljepota – svemu može doprinjeti odabir odgovarajućeg madraca.

Kvalitetni madraci za spavanje imaju sljedeće značajke:

  • Zadovoljavaju standarde zdravstvene ispravnosti
  • Imaju dobra higijenska svojstva
  • Pružaju kvalitetnu potporu

Standardi zdravstvene ispravnosti
Europska unija ima stroge standarde za proizvodnju i uvoz madraca. Oni uključuju kontrolu sigurnosti proizvoda i zdravstvene ispravnosti. Znači da madraci moraju proći niz testova prije nego se stavljaju na tržište. Primjerice, testiraju se na zapaljivost u određenim uvjetima. Korištenje kemikalija i teških metala također se kontroliraju kako bi se osiguralo zdravlje kupaca.

Dobra higijenska svojstva
Najbolji madraci za spavanje rade se od kvalitetnih sastavnih dijelova poput pjena, opruga, navlaka… Materijali bolje kvalitete izrađeni su od kvalitetnih sirovina te osiguravaju dobru prozračnost i otpornost na vlagu u normalnim uvjetima. Kvalitetniji madraci imaju antialergiijske i antibakterijske navlake. Prirodni materijali smanjuju mogućnost od alergijskih tegoba tijekom spavanja.

Kvalitetna potpora cijelog tijela
Nažalost svi znamo što znači probuditi se u bolovima zbog lošeg položaja spavanja. Većinom se ova smetnja može otkloniti kupnjom odgovarajućeg madraca. Možda se vaš madrac istrošio, a možda se vaše tijelo promijenilo. Najbolji madrac je onaj koji osigurava ergonomski položaj kralježnice i tijela.

Ali postoje različiti tipovi madraca – madraci od pjene, madraci od lateksa, madraci s oprugama. Koji od svih njih su najbolji madraci za spavanje?

Kada je u pitanju udobnost ne postoje najbolji madraci za spavanje koji bi odgovarali svima. Svatko treba imati na umu vlastite potrebe. Koliko ste teški, imate li problema s pokretnošću, spavate li u niskom prostoru pa ne možete imati previsoki madrac, spavate li sami ili s nekim tko se stalno diže i budi vas…

Bitno i kakav osjećaj volite dok spavate. Volite li elastičnost koju pružaju madraci s oprugama? Ili vam je draže utonuti u madrac od pjene. Želite li osjećaj „lebdenja“ kakav pružaju madraci od lateksa? Ili želite kombinaciju dva tipa? U našoj ponudi pronađite sve što vam treba!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)