Što je poliuretanska pjena?

Saznajte sve o poliuretanskoj pjeni, inovativnom materijalu koji je osvojio industriju madraca

Poliuretansku pjenu (skraćeno “PU pjena”) prvi puta je sintetizirano profesor Otto Bayer, 1937. godine. Zbog svoje inovativnosti i kvalitete primjenjuje se i danas u automobilskoj industriji, graditeljstvu (zbog odličnih termalnih karakteristika), izradi namještaja, cipela, i naravno – industriji madraca.

Madraci od PU pjene proizvode se 60 godina

Prvi madraci od poliuretanske pjene počeli su se proizvoditi 1960-tih godina. U početku, madraci s poliuretanskom pjenom nisu imali kvalitetnu podršku i udobnost, no razvitkom tehnologije kroz godine razvijala se i kvaliteta poliuretanske pjene tako da su danas madraci s poliuretanskom pjenom najrasprostreniji tip madraca, upravo zbog svoje kvalitete i niske cijene. Zbog nižih troškova proizvodnje, madraci od poliuretanske pjene odličan su izbor za osobe ograničene budžetom.

Prednosti  poliuretanske pjene:

  • Odbija grinje i alergene
  • Ne upija tekućinu
  • Održava kralježnicu u pravilnom položaju
  • Elastična je i prozračna
  • Lagan je materijal

Većina današnjih madraca sadrži poliuretansku pjenu u nekom obliku. Poliuretanska pjena koristi se kao cjelovita jezgra madraca, ali i kao dodatni sloj od nekoliko centimetara u madracima s opružnom ili džepičastom jezgrom. Na madrace se dodaje sloj od nekoliko centimetara radi povećanja udobnosti.

Što je poliuretanska pjena gušća veće je udobe i dužeg vijeka trajanja. Poliuretanska pjena izgubi 15-20% svoje tvrdoće tokom životnog vijeka madraca. Gubitak je uočljiviji pri početku, no kako godine prolaze do daljnjeg udubljavanja tj. propadanja ne dolazi. U prijevodu – možda ćete u prvih par godina uočiti da je vaš madrac mekši nego kad ste ga kupili, no do daljnjeg omekšanja neće dolaziti. Gustoća PU pjena kreće se uglavnom oko 20-35kg/³.

Nadamo se da smo vam ovim blogom pobliže objasnili što je poliuretanska pjena i otkrili njezine prednosti. Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte na 092/3315-447 ili nam pošaljite upit preko kontakt forme na ovom linku. Za pregled naše pune ponude madraca kliknite ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)