Madrac za bračni krevet – na što trebate misliti kada odabirete bračni madrac

Madrac za bračni krevet treba pružiti opuštajuće iskustvo, miran i neprekinut san za oba partnera. Stoga je potrebno uzeti u obzir značajke samog madraca kao i potrebe obaju partnera

Partneri se često razlikuju u tome što im treba za kvalitetan san. Prilikom odabira madraca za bračni krevet treba zadovoljiti potrebe oba partnera

Značajke na koje trebate obratiti pažnju kada kupujete madrac za bračni krevet :

  • Dimenzije
  • Jedna ili dvije jezgre
  • Materijali izrade

Drugi set značajki madraca za bračni krevet odnosi se na potrebe partnera. Treba uzeti u obzir:

  • Tjelesne karakteristike (primjerice težina, bolna leđa, znojenje)
  • Navike (primjerice često ustajanje, okretanje, poza spavanja, spavanje s djecom)
  • Individualna udobnost (preferencije u tipu madraca)

Dimenzije
Madraci za bračni krevet dolaze u standardnim dimenzijama (200 cm x 140/160/180 cm, 190 cm x 140/160/180 cm) ili se mogu raditi po mjeri. U našoj ponudi Biosan madraca nudimo prošireni asortiman standardnih mjera (dužine 210 cm i 220 cm te širine 150 cm i 200 cm) kao i izradu po mjeri. Pogledajte što sve nudimo da dobijete savršen madrac za vas klikom ovdje.
Prilikom odabira širine kreveta uzmite u obzir tjelesnu konstituciju oba partnera te navike poput poze spavanja, spavanja s djecom, okretanja u snu.

Jedna ili dvije jezgre
Jedna jezgra podrazumijeva da je madrac u jednom komadu te će oba partnera ležati na istoj podlozi. Ukoliko spavate prema sredini madraca, zagrljeni s partnerom ili imate djecu ovo je opcija za vas.
Dvije jezgre znače da će se unutar navlake madraca za bračni krevet nalaziti dva manja madraca istoga tipa gdje se svaki može pojedinačno okretati na razne strane unutar navlake. Tako je omogućeno da svaki partner odabere za sebe preferiranu stranu madraca. Najčešće se radi o finom ugođavanju tvrdoće.
Treća opcija je da uzmete dva jednostruka (single) madraca – tako možete kombinirati potpuno različite tipove madraca za bračni krevet. Također ova opcija osigurava mirniji san jer su madraci potpuno neovisni. No ovo nije opcija ukoliko imate bračni krevet bez bočnih stranica (tzv. francuski ležaj) jer će madraci ispadati. Razmislite i spavaju li djeca s vama ili imate li naviku spavati prema sredini kreveta. Naime kako se radi o dva odvojena madraca nastat će rupa u koju ćete vi ili vaša djeca upadati.

Materijali izrade
Madraci za bračni krevet izrađuju se od svih tipičnih materijala – od pjene, lateksa ili s jezgrama s oprugama (Bonell, džepićaste jezgre). Madraci od memory pjene i lateksa najmanje prenose pokret s jedne strane na drugu. Ali preferirate li madrac za bračni krevet s jezgrom od opruge oni mogu doći s gornjim slojem od pjene ili laktesa. Želite li saznati više o materijalima kliknite ovdje.

Nadamo se da smo vam pomogli u odgovoriti na pitanje koji madrac za bračni krevet je najbolji za vas. Imate li dodatnih pitanja obratite se našim stručnim prodavačima na 092/3315-447 ili pošaljite upit preko kontakt forme na ovom linku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)