Kakav madrac za bebe odabrati? Savjeti za kupovinu

Znate li da bebe prvih par godina svoga života mogu provesti i više od 50% vremena spavajući?

Tijekom sna bebe procesiraju doživljaje i regeneriraju tijelešca koja ubrzano rastu. Omogućite svojoj bebi kvalitetan psihofizički razvoj znajući kakav madrac za bebe odabrati.

DOB PREPORUKA MOGUĆI RASPON
Novorođenčad

(0-3 mjeseca)

14 do 17 sati 11 do 19 sati
Bebe

(4-11 mjeseci)

12 do 15 sati 10 do 18 sati
Veće bebe

(1-2 godine)

11 do 14 sati 9 do 16 sati

Neke bebe spavaju unutar preporučenih normi, ali nekima je potrebno manje ili više od toga – u svakom slučaju bebe spavaju puno više od odraslih

Madraci za kinderbet prodaju se u standardnim veličinama (uobičajne su 120×60 i 140×70 centimetara). Uz standardne dimenzije, Biosan madraci za djecu izrađuju se i po mjeri. Madraci za bebe su bez zona kakve nalazimo u madracima za odrasle – zbog male težine beba te su zone nepotrebne, čak bi bile i kontraproduktivne. Također debljina madraca ne igra veliku ulogu jer su bebe lagane, a i brzo će prerasti kinderbet.

Jednostavan madrac za kinderbet je ono što vam treba, a oni mogu biti:

  • Madraci s oprugama – prozračni su
  • Madraci od pjene – mogu biti otporniji, ukoliko se vaša beba voli igrati u kinderbetu
  • Madraci od latexa – iznimno izdržljivi i prilagodljivi ako se dijete puno vrpolji

Nezgode u krevetiću
Mokrenje, proliveno mlijeko ili nešto treće – nezgode u kinderbetu svima se događaju. Periva navlaka omogućit će lakše održavanje higijene. Nepromočivi nadložak preporučljiv je ukoliko su nezgode česte. Za više savjeta što učiniti kada dijete mokri u krevet, kliknite na ovaj link.

Alergije
Osim što bi navlaka trebala biti periva, provjerite ima li antialergijska i antibakterijska svojstva. Različite vrste madraca imaju različite prednosti:

  • Madraci s oprugama – lako upijaju vlagu, ali se i lako posuše
  • Madraci od pjene – otporni su na insekte
  • Madraci od lateksa – održava optimalnu temperaturu oko bebe

Nadamo se da smo pomogli s pitanjem kakav madrac za bebe odabrati kako biste mu od početka pružili dobre uvjete za razvoj. Neminovno je da će brzo narasti i trebati veći krevet i madrac,, no ne brinite, tu smo za vas – u nastavku provjerite našu ponudu madraca za djecu i bebe. Za više informacija kontaktirajte nas na 092/3315-447 ili info.bioflex@gmail.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)