Znojite se dok spavate? Potražite rješenje u madracu

Znojite li se kod spavanja možete si pomoći pravilnim odabirom madraca. Iako mnogi ne pomišljaju da madrac igra ulogu kod ovog problema, on može doprinjeti pojačanom znojenju

Dok spavamo normalno je da gubimo vlagu kroz kožu. Ali ako se zbog toga noću budimo i u težim slučajevima se budimo okupani znojem to predstavlja problem. Tada se radi o pretjeranom znojenju koje može bit uzrokovano raznim dugotrajnim stanjima poput hiperhidroze ili menopauze. Također može se raditi o jednokratnim uzrocima poput jedenje pretjerano začinjene hrane. Osobe se obično fokusiraju na navedene i slične faktore, traže druga rješenja, a ne pomišljaju da je i madrac možebitan čimbenik u njihovom pretjeranom znojenju.

Ponajprije se tu radi o madracima od memorijske pjene. Spavate li na takvom madracu ili nadmadracu vrlo vjerojatno on doprinosti znojenju. To je zbog načina na koji memorijska pjena funkcionira. Radi se o pjeni koja se oblikuje toplinom – vaše tijelo polako zagrijava materijal i vi zbog toga utonete u njega. Upravo zato jer se oblikuje tjelesnom toplinom, madrac ili nadmadrac upijaju toplinu koja zatim natrag zagrijava vas. Osim toga, kada ste uronjeni u pjenu, toplina ne pronalazi put kojim bi otišla u zrak i ostaje zarobljena.

Koji madrac je onda dobar za osobe koje se znoje?

Najviše se preporučuju lateks madraci. On će vas zbog svojih jedinstvenih svojstava držati na površini, bez žrtvovanja udobnosti. Ostajući na površini nećete imati materijal madraca oko sebe da vas pregrijava, a dodatan faktor jest hladan zrak koji će cirkulirati oko vas i hladiti vas. Lateks madraci također imaju odlična higijenska svojstva što je važno ako ipak koji put dođe do preznojavanja. Dodatne prednosti lateksa su da je izdržljiviji od ostalih materijala i ima veliku otpornost na deformiranje čak i ako imate veću tjelesnu težinu.

Lateks je materijal čija je proizvodnja zahtjevna što se odražava kako na preimum kvalitetama ovih madraca, tako i na cijeni. Ako želite budžet opciju postoje odlične zamjene za madrace koji su načinjeni u potpunosti od lateksa – madraci čiji je samo gornji sloj od lateksa. Tako se drastično smanjuje cijena konačnom proizvodu, a vi dobivate jednake higijenske kvalitete i madrac koji vas  neće „progutati“. Dodatni je benefit da možete odabrati jezgru madraca kakvu preferirate – bilo od pjene ili džepićastu.

Ukoliko imate madrac koji je noviji i ne želite opet kupovati novi, možete isprobati lateks nadmadrace. Ovo je odlična budžet verzija s kojom dobivate mnoge pogodnosti lateksa povoljnije. No kao i sa svim nadmadracima, madrac na koji ćete ga staviti ne smije biti star i udubljen jer nadmdarac ne može ispraviti takve strukturalne probleme samog madraca.

 

Sve naše madrace možete isprobati u salonima Biosan madraca u Zagrebu i Bjelovaru. Živite li u udaljenim mjestima bez obaveze nazovite i pitajte naše trgovce sve što vas zanima na telefon 092/3315-447. Naručite madrace preko web-shopa, uz besplatnu dostavu i 2 godine garancije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)