Što položaj spavanja govori o vama

Neki izvori tvrde da imaju znanstvenu podlogu, neki vuku inspiraciju iz horoskopa, a treći pak iz anegdota – skupili smo nekoliko teorija što položaj  spavanja govori o vama

Postoje tri položaja spavanja – na trbuhu, na leđima i na boku. Unutar tih položaja postoje brojne poze ovisno o savijenosti trupa i rasporedu ekstremiteta. Kakvu osobnost nosite ovisno o načinu na koji spavate?

Fetus
Sklupčani na boku, savijeni u trupu sa skvrčenim nogama i rukama – nešto više žena spava u ovoj pozi, ali ukupno 41 % svih ispitanika bez obzira na spol ovako spava. To ovu pozu čini najčešćom od svih. Izvana jaki, iznutra mekani, tako se opisuju ovi ljudi. Isprva su sramežljivi, ali kada malo upoznaju okruženje i druge ljude brzo se opuste.

Klada
Ako ste ikada „zaspali kao klada“ mora da ste se tijekom dana iscprili, ali benefit je bio dubok san. Užitak dubokog sna od kada ste dotakli krevet do jutra kada ste se probudili puni energije. Poza klade izgleda upravo tako: čvrsto i nepokolebano. Spavač je na boku, ispruženog trupa, ruku i nogu. Ali daleko od toga da su rigidne, ove osobe su društvene i razgovorljive. Vole posjećivati događaje i vjerojatno su upravo zato iscrpljene i čim se nađu u postelji zaspu kao klade. Dobar san ih dovede do jutra kada su opet puni energije spremni za druženja.

Čeznutljivi sanjar
Potpuno suprotan naziv od klade, iako joj je poza jako slična – spavač je na boku, ispruženog trupa i nogu, ali ruke pruža čeznutljivo ispred sebe. Osobe koje ovako spavaju su sumnjičave prema novim ljudima, dok se s druge strane žele družiti. Dvojakost je izražena i u odlučivanju, jer treba im puno vremena dok odvagnu obje strane. Ali kada se odluče za nešto, pa tako i prijatelje, ostaju čvrsto (da ne kažemo tvrdoglavo) pri odluci.

Vojnik
Jasno je kako ova poza izgleda – osoba spava na leđima, ispruženog trupa, nogu i ruku pokraj trupa. Kao i vojnici na javi, tako su i ovi vojnici u krevetu tihi, odlučni, fokusirani. Vole rasporede koji se drže i ne vole kada druge osobe ne poštuju dogovor.

Zvijezda
Spavate li na leđima s nogama i rukama širom raširenim, spavate kao zvijezda. Osobe koje ovako spavaju su otvorene i tu za druge. Bez obzira prijatelji ili pozanici, ove osobe će pomoći kako mogu. Vole se brinuti za druge i ne vole biti u centru pažnje.

Slobodan pad
Poza je takva da osoba leži na trbuhu s raširenim nogama i rukama iznad glave, raširenim ili pod jastukom. Veseli i zaigrani, ovi ljudi vole govoriti što misle. Ponekad rade rizične stvari, ali ponekad žele kontrolu iako to ne pokazuju. Zato ne vole da ih se kritizira jer narušava kontrolu nad time kako se prezentiraju.

 

Nadamo se da ste uz ovaj kratki vodič zabavili, opustili i odmorili um. A kako biste opustili i odmorili tijelo bez obzira u kojoj pozi spavate potreban vam je kvalitetan madrac jer bolovi u tijelu nisu zabavni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)