Pobijedite hladnoću u krevetu uz pomoć madraca

Ako vam je u krevetu hladno gotovo cijele godine to kao posljedicu ima neispavanost što nadalje utječe na druge sfere vašeg života. Zato ulaganjem u madrac možete utjecati na cjelokupnu kvalitetu vašeg života


Loša cirkulacija pogađa mnoge ljude svih spolova i dobnih skupina. Iako se s njom može živjeti, u pozadini često mogu biti ozbiljnije bolesti. Stoga se najprije posavjetujte s liječnikom, ali dok tražite uzrok ovom problemu možete si i sami pomoći da poboljšate kvalitetu sna i time života.

Madraci i nadmadraci od memorijske pjene odlični su za osobe kojima je tijekom noći hladno. Zašto je tome tako? Zbog načina na koji memorijska pjena kao materijal funkcionira. Naime ona se oblikuje toplinom tijela. Dok ležite na memorijskoj pjeni ona upija vašu toplinu i formira se prema vašem tijelu te vi polako tonete u nju. To ima dvojake posljedice.

Kao prvo, memorijska pjena upija vašu toplinu. Ali kako se uvijek radi o većem sloju memorijske pjene ona toplinu ne ispušta s druge strane već ju vraća vama. Tako dolazi do međusobne sprege gdje vi grijete memorijsku pjenu, a ona grije vas. Toplina ne može pobjeći i ostaje zarobljena između pjene i vašeg tijela te ga grije.

Drugo je činjenica da u memorijsku pjenu utonete. Ona tada okružuje veliku površinu vašeg tijela. To znači da vanjski zrak (koji bi trebao biti oko 18 °C kako biste se dobro naspavali) dolazi u doticaj samo s manjim dijelom vašeg tijela. Tako se hladi puno manja površina tijela koju je potrebno dodatno zagrijati.

Ako ste u potrazi za novim madracem postoji cijeli niz opcija madraca s memorijskom pjenom. Ako ste pak zadovoljni stanjem vašeg trenutnog madraca možete si priuštiti nadmadrac od memorijske pjene.

Treba napomenuti kako madraci od memorijske pjene zapravo imaju samo gornji sloj od tog materijala. Naime on nije dovoljno čvrst kako bi podržao tijelo u pravilnom položaju. Zato imate opciju birati jezgru madraca kakvu god preferirate. Ako volite spavati na džepićastim jezgrama ili pjenastim jezgrama – postoje opcije za sve. Dodatne pogodnosti možete imati ako osim cirkulacije imate problema s bolovima u tijelu i trebate anatomske madrace. Jezgra madraca može biti ergonomski oblikovana za dodatne benefite.

Nadmadraci mogu biti odlična investicija ako već imate madrac koji volite. Primjerice ako je vama hladno tijekom spavanja, a vašem partneru je inače vruće – jednostavno kupite nadmadrac samo za vaš dio kreveta. Ako biste oboje htjeli spavati na nadmadracu od memorijske pjene dodatni benefit ovog materijala jest da ne prenosi pokret. Okreće li se jedan od partnera puno ili diže tijekom noći, drugi partner to neće osjetiti. Osim što ćete moći uživati u toplini memorijske pjene, nadmadrac će zašiti vaš madrac i produžiti mu vijek trajanja. Od preuzimanja dijela pritiska od težine tijela do normalnog noćnog znoja ili čak prosipane hrane – nadmadrac će primiti sve udarce dok će madrac biti zaštićen. Možete birati koju visinu nadmadraca želite kako bi odabrali točnu udobnost koja odgovara vama.

Ako trebate posebne dimenzije ili želite madrac napravljen prema vašim potrebama na bilo koji način slobodno nam se obratite na telefon 092/3315-447 ili pošaljite upit preko kontakt forme na ovom linku.
Ako znate što želite naručite madrace preko web-shopa, uz besplatnu dostavu i 2 godine garancije.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)