Odabrati jedan veliki ili dva manja madraca?

Pitanje s kojim se često susrećemo u našim prodajnim salonima. Svaka varijanta ima svoje prednosti i mane, stoga krenimo redom

Jedan veliki madrac

Prednost jednog velikog madraca je što se možete približiti partneru i spavati zagrljeni, što nije najpraktičnije kod dva madraca jer se između njih stvori razmak. Ako ste roditelj, na jednom velikom madracu dijete može spavati u sredini bez problema, što nije moguće kod dva manja madraca, upravo zbog spomenutog razmaka. Dijete bi propadalo između dva madraca te nebi dobilo kvalitetnu potporu tijekom spavanja. Dijete bi spavalo nemirno, i samim time se ni vi ne biste naspavali kvalitetno. Odabirom jednog velikog madraca riješit ćete se tih problema.

Prednost jednog velikog madraca je što možete spavati zagrljeni
Spavajte zagrljeni s partnerom

Glavna mana jednog velikog madraca je prenošenje pokreta

Studije pokazuju kako prosječan spavač promijeni položaj spavanja i preko 30 puta u jednoj noći. To znači da kad vi spavate, vaš se partner okreće i prenosi svoje pokrete na vašu stranu. Je li vam se ikada desilo da ste se probudili uslijed partnerovog nemirnog sna? To je upravo iz spomenutog razloga – na bračnom se madracu pokreti prenose s jedne strane madraca na drugu.

Dodatni problem kod kupnje jednog velikog madraca za dvoje ljudi je što jedan madrac mora odgovarati vama i vašem partneru, što često nije slučaj pa je odabir madraca koji odgovara dvjema osobama otežan, a u nekim slučajima i nemoguć.

No, ne očajavajte. Ukoliko jednostavno morate imati jedan veliki madrac umjesto dva mala, naši madraci od lateksa i madraci s džepičastom jezgrom dizajnirani su da ne prenose pokrete s jedne strane madraca na drugu. Zbog njihovog točkastog djelovanja pomiču se samo oni dijelovi na koje se vrši direktan pritisak i zato su savršen izbor za parove.

Dva manja madraca

Glavna prednost dva manja madraca umjesto jednog velikog je u tome što svaki partner može odabrati madrac po svojoj želji. Možda vi volite spavati na tvrdom madracu a vaš partner na mekanom. Vi volite memorijsku pjenu, a vaš partner latex. U tom slučaju preporuča se odabir 2 manja madraca koji bi zadovoljili individualne potrebe svakog spavača.

Jedna od glavnih prednosti dva manja madraca je i to što nema prijenosa pokreta sa jedne strane na drugu. Svatko ima svoj madrac i bez obzira koliko vaš partner bio nemiran, njegovi pokreti neće vas uznemiravati. Razmak između 2 madraca također čini “barijeru” preko koje vaš partner neće prelaziti na vašu stranu i ometat vaš san.

Odabirom dva manja madraci svaki partner ima svoj madrac koji odgovara njegovim potrebama
Odabirom dva manja madraci svaki partner ima svoj madrac koji odgovara njegovim potrebama

Dva manja madraca lakša su za održavanje od jednog velikog. Svaki madrac preporuča se redovno okretati. Dva manja madraca možete lakše okrenuti nego jedan veliki. Skidanje navlake madraca radi pranja također je mnogo praktičnije, kao i njezino postavljanje.

Probleme sa dva manja madraca već smo spomenuli ranije. Ukoliko se volite priljubiti uz partnera i spavati zagrljeni, to će vam biti otežano upravo zbog razmaka između dva madraca. Također, ako ste roditelj, vaše dijete neće moći spavati između vas, na sredini madraca.

Jedan veliki madrac Dva manja madraca
+ spavajte zagrljeni s partnerom + svaki partner bira svoj madrac
+ dijete može spavati na sredini + lakše okretanje i održavanje
prenose se pokreti + nema prijenosa pokreta
otežano okretanje i održavanje dijete ne može spavati u sredini
jedan madrac mora odgovarati obama partnerima zbog razmaka se ne možete priljubiti uz partnera

Kod kupnje jednog velikog ili dva manja madraca nema univerzalnog pravila. Svatko mora sam zaključiti prema svojim potrebama koja varijanta je za njega, tj. njih, najbolja. U svakom slučaju preporučujemo da kupnji novog madraca posvetite dovoljno vremena i razmotrite sve opcije koje vam se nude na tržištu. Svaka osoba ima svoje navike spavanja a time i preferirani model madraca. U prosjeku se na madracu spava od 8 do 10 godina, stoga je kupnju madraca potrebno shvatiti kao investiciju u miran i zdrav san.

Ukoliko imate dodatna pitanja u vezi da li odabrati jedan veliki ili dva manja madraca, slobodno nas nazovite na 092/3315-447 ili nam pošaljite upit preko kontakt forme na ovom linku. Naše stručno osoblje pomoći će vam u odabiru idealnog madraca za vaše potrebe. Za pregled naše ponude madraca kliknite ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)