Madraci za kampiranje – saznajte koji madrac ponijeti na odmor

Kampiranje je Hrvatima dobro poznata razonoda – bilo da se radi o godišnjem odmoru na predivnom Jadranu ili pustolovnom istraživanju hrvatske divljine

Bez obzira želite li godišnji odmor ili vikend provesti opuštajući se ili pak u cjelodnevnom planinarenju potreban vam je kvalitetan san. Madraci za kampiranje ključni su za dobar odmor kako biste tijekom dana mogli bez bolova lješkariti na suncu ili imati energije za cjelodnevno planinarenje.

Mislite da madraci za kampiranje moraju biti na napuhavanje? Ne moraju!

Studije pokazuju da gotovo svi Hrvati na putovanja idu osobnim automobilom (između ostaloga i kamperima). To omogućuje veliku fleksibilnost u odabiru što ponjeti na putovanje. Kampiranje na moru ili u planinama ponešto se razlikuju, ali u svakom slučaju želite od njih dobiti maksimum.
Vrijeme je da si priuštite najbolji odmor, a to vam mogu pružiti vlastiti madraci za kampiranje.

Putovanje osobnim automobilom
Putujete li osobnim automobilom najvjerojatnije ćete odsjesti u bungalovima ili šatorima. Bungalovi su opremljeni krevetima i madracima, ali oni su uglavnom istrošeni i loši. Zamislite koliko je ljudi već spavalo na njima. Opruge žuljaju, pjena se trusi, ulegnuća od prijašnjih gostiju su brojna. Na takvom madracu ne spavate niti doma, a pogotovo ne biste trebali tijekom odmora kojeg čekate cijele godine.
Za spavanje u šatoru se uobičajno koriste karimati ili madraci za kampiranje na napuhavanje.

  • Karimati nude zaštitu od hladnog i pikavog tla, ali su tanki i ne pružaju veliku udobnost
  • Zračni madraci za kampiranje su pak nešto udobniji, ali treba ih napuhavati i mogu se lako probušiti

Ali ako već putujete automobilom zašto si ne priuštite udobniji san na pravom madracu koji može podnjeti malo grubosti.

Tanji madraci mogu se zarolati i spremiti u prtljažnik ili staviti na zadnje sjedište.

Madrace od pjene i latexa lakše ćete zarolati. Ako se spremate na ljetovanje, madraci od latex pjene odlično održavaju ugodnu mikroklimu, imaju odlična higijenska svojstva te su najizdržljiviji. Ako ste pak na budžetu, ostali madraci od pjene također će vam pružiti kvalitetan odmor. Po povratku kući ovi madraci za kampiranje mogu postati vaši regularni madraci ili ih koristite kada vam dođu gosti.
Pogledajte više o svakom tipu madraca klikom na ovu poveznicu.

Ako vam je kupnja novog madraca previše, odlična opcija za kampiranje su i nadmadraci. Još su lakši, tanji i savitljiviji od madraca pa ćete ih lakše ponjeti sa sobom. Možete ih položiti na madrace u bungalovu ili staviti na pod šatora. Po povratku s odmora, nadmadrace možete nastaviti koristiti na vlastitom krevetu, pogotovo ako vam je madrac već stariji, te tako obnovite udobnost spavanja kod kuće.

Putovanje s kamp prikolicom ili kamperom
Ako imate vlastiti kamper podrazumijeva se da u njemu imate mjesto za spavanje. Ponekad su to inovativni sustavi na razvlačenje, a ponekad konstruirani kreveti koji služe samo spavanju. U svakom slučaju imate više prostora pa zašto ga ne bi iskoristili za dobivanje kvalitetnog sna.

Možete koristiti svaki tip madraca – one s oprugama, od pjene, od lateksa.

Trebate li madrac za kampiranje standardnih dimenzija ili izrađen po mjeri za sustave na razvlačenje – slobodno nam se obratite na 092/3315-447 ili info.bioflex@gmail.com.

Odaberite kakav madrac paše vašem tipu putovanja. Putujete li ljeti lateks pruža odlična mikroklimatska svojstva kako se ne bi pretjerano znojili. Putujete li na hladnija mjesta možda ćete htjeti da vas obujmi memory pjena. Ako ima mnogo vlage, madraci od opruge su jako prozračni.
Pogledajte više o svakom tipu madraca klikom na ovu poveznicu.

Ukoliko već imate madrac za kampiranje, a stariji je, za vas su nadmadraci. Kupnjom nadmadraca povratit ćete udobnost madracu.

Iskoristite vaše slobodno vrijeme za kvalitetan odmor
Kako god provodite slobodno vrijeme, maksimalno ćete ga iskoristiti ako dobro spavate. Zašto si ne biste priuštili odmor kakav zaslužujete i kvalitetno se naspavali. Ako vam madraci za kampiranje do sada nisu bili prioritet, možda bi trebali postati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)