Odabrati lateks ili memorijsku pjenu?

Ponuda materijala od kojih se madraci danas rade zaista je raznovrsna, a unutar svakog materijala postoji još niz specifičnosti. Lateks i mamorijska pjena dva su iznimno popularna materijala, a koji će odgovarati vašim potrebama pročitajte u nastavku

 

Memorijska pjena

Ova pjena je umjetni materijal, u osnovi poliuretanska pjena u koju su dodane supstance kako bi se dobila određena viskoelastična svojstva. Kada stavite pritisak na ovu pjenu ona će se oblikovati prema konturama onoga što pokušavate utisnuti. Također potrebno joj je više vremena da „odgovori“ na taj pritisak od drugih materijala. Elastičnost znači da će se pjena vratit u prvobitni oblik kada se makne pritisak. To se i događa, ali opet sporije nego kod drugih materijala.

Treba zapamtiti da je svaka memorijska pjena zapravo poliuretanska, ali nije svaka poliuretanska pjena ujedno memorijska!

Madraci nadmadraci od memorijske pjene su za osobe koje žele:

  • Topliji osjećaj
  • Osjećaj mekoće
  • Polagano vraćanje u prvobitno stanje
  • Utonuti u materijal
  • Oblikovanje prema vašim konturama

Lateks pjena

Lateks pjena može biti prirodna i umjetna. Prirodna se dobiva od drva kaučukovca i skuplja je od umjetne. Zato se proizvodi sintetski lateks koji je svojstvima praktički isti prirodnom, ali je mnogo jeftiniji. Također postoje mješavine prirodnih i umjetnih lateksa.

Lateks pjena je puno elastičnija i ne dopušta da u nju utonete u velikoj mjeri. To ne znači da je potpuno neprilagodljiva – upravo suprotno. Ona se vašem tijelu prilagođava raspršeno, za razliku od memorijske koja poprima vaš točan oblik. Također puno se brže vraća u prvobitan ravni oblik.

Madraci i nadmadraci od lateks pjene su za one koji traže:

  • Svježiji osjećaj
  • Osjećaj poskakivanja
  • Brži povratak pjene u orginalno stanje
  • Ne utonete u nju već lebdite
  • Generalizirana podrška tijelu

Zbog svega navedenog, osobe će se lakše kretati po lateks madracu i nadmadracu. S obzirom da vas on ne obujmi, ne prilagođava se vašim točnim konturama, i brzo se vraća u prvobitni ravni oblik. Ovo može biti korisno ako ste osoba veće tjelesne težine ili se puno okrećete dok spavate. Također preferiraju ga osobe kojima je noću vruće jer vas drži na površini i ne zadržava toplinu kao memorijska pjena. S druge strane ako spavate mirno i volite osjećaj „zagrljaja“ i štoviše hladno vam je noću, memorijska pjena je materijal za vas.

Također valja znati kako se u proizvodnji madraca lateks može koristiti kao gornji sloj, dok se jezgra radi od drugih materijala kako bi za manju cijenu dobili udobnost lateksa.

Sve naše madrace možete isprobati u salonima Biosan madraca u Zagrebu i Bjelovaru. Živite li u udaljenim mjestima bez obaveze nazovite i pitajte naše trgovce sve što vas zanima na telefon 092/3315-447. Naručite madrace preko web-shopa, uz besplatnu dostavu i 2 godine garancije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)