Drvene podnice za krevet – sve što trebate znati

Letvičaste drvene podnice za krevet najviše se koriste jer pružaju najbolju potporu, izdržljive su, pašu uz svaki tip madraca

Kao što im ime govori, sastoje se od niza paralelno postavljenih letvica. Drvene letvice mogu biti uglavljene u okviru ili biti bez okvira povezane gurtnom.

Varijacije postoje u:

  • broju letvica
  • razmaku između letvica
  • vrsti drva
  • funkcionalnosti

Što je broj letvica veći to je kvalitetnija podnica jer pruža više potpore. Ali za razliku od punih podnica, svaka letvica zasebno odgovara na pritisak. Stoga nema udubljivanja cjelokupne podnice u jednu točku najvećeg pristika već je vaše tijelo podržano u pravilnom položaju.

Bitan je i razmak između letvica. Obično je bolje uzeti drvene podnice za krevet koje imaju manje razmake između letvica, a da su letvice uže. Upravo tako omogućava se optimalni raspored težine pri čemu dijelovi madraca neće propadati kroz letvice. Isto tako svaka letvica odgovara zasebno na pritisak tijela što omogućava anatomski položaj tijela.

Drvo je odlično za podnice – naglasimo ponajprije da je to prirodan materijal što doprinosi ugodnoj mikroklimi pri spavanju. Čvrst je, a elastičan pa pruža optimalnu potporu za bolji san. Letvice za drvene podnice se uglavnom rade od šperploče koje imaju poboljšana svojstva u odnosu na puno drvo. Naravno različite vrste drva se različito ponašaju. Stoga su Biosan podnice napravljene od kvalitetenih brezinih i bukovih letvica. Breza je jako lagan materijal, ali je izrazito čvrsta i izdržljiva. Šperpoloča od breze jedna je od najstabilnijih. Bukva je izrazito snažan materijal, ali spada među teže materijale.

Prema funkcionalnosti letvičaste drvene podnice mogu biti

Rolo podnice lako se postavljaju i prenose. Nemaju vlastiti okvir u kojeg su umetnute letvice. Nego se sastoje od letvica povezanih čvrstom gurtnom. Kao što samo ime kaže, ove podnice se mogu zarolati. To je vrlo korisno kada ih morate nositi na visoke katove ili se primjerice često selite. Odrolajte svoju rolo podnicu s lakoćom u okvir kreveta i mirno spavajte!

Fiksne podnice za krevet se najčešće koriste. One imaju okvir u kojeg su umetnute letvice što pruža dodatnu stabilnost. Nosači letvica mogu biti gibljivi za dodatnu prilagodljivost. Napredniji tipovi podnica mogu biti dodatno pojačani gurtnama. Letvičaste drvene podnice top kvalitete imaju i šibere (klizače) kojima dodatno možete regulirati tvrdoću podnice.

Podesive drvene podnice imaju jedan ili više dijelova koji se mogu podesiti na različite visine. Mogu imati podesivo uzglavlje (pogodno za osobe koje pate od želučanih problema, hrkanja, dišnih problema), podesivo uznožje (pogodno za osobe koje pate od loše cirkulacije), oboje ili čak više podesivih dijelova. Naprednije su električne podnice za krevet. Kod njih podešavanje radi elektromotor.

Kako su letvičaste drvene podnice za krevet ponajbolja opcija, nudimo široku paletu ovakvih podnica. Pogledajte ponudu na webshopu Biosan madraci klikom ovdje. Ukoliko imate dodatnih pitanja kontaktirajte nas na 092/3315-447 ili nam pošaljite upit preko kontakt forme na ovom linku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)