Kakav madrac za dijete odabrati? Vodič kroz kupovinu

Kvalitetan san nužan je za dobar razvoj svakog djeteta, zbog čega je iznimno važno znati koji madrac za dijete odabrati

Neprekinut san pozitivno utječe na intelektualne i emocionalne sposobnosti djece – lakše se koncentriraju, nisu razdražljivi, poboljšana im je koordinacija. Tijekom sna tijelo se regenerira nakon cjelodnevnog energičnog skakanja, trčanja i igranja stoga je bitno da tokom spavanja dijete ima dobru potporu. Omogućite svom djetetu miran san kupnjom prikladnog madraca koji će njezino tijelo držati u anatomski ispravnom položaju.

Prilikom razmišljanja kakav madrac za dijete odabrati obratite pažnju na sljedeće:

  • Veličina
  • Ispravna tvrdoća
  • Dugotrajnost
  • Higijenska svojstva
  • Lakoća čišćenja prilikom nezgoda (mokrenje u krevetu, mlijeko…)

Veličina madraca
Izmjerite kolijevku/krevetić kako biste znali koje dimenzije madraca su vam potrebne. Kao i kreveti za odrasle, i dječji kreveti dolaze u standardiziranim veličinama, ali se isto tako mogu izrađivati po mjeri. Također, madrace možete kupiti u standardiziranim veličinama, a neke tvrtke nude i izradu madraca za djecu po mjeri.

Ispravna tvrdoća madraca
Djeci krevet ne služi samo za spavanje već i za igranje, penjanje i nadasve skakanje. Kakav madrac za dijete odabrati, a da može izdržati ovakav ritam ovisi o tvrdoći. Madraci s jezgrom od pjene generalno pružaju dobru potporu i izdržljivi su. Više o njima saznajte klikom ovdje.

Dugotrajnost madraca
Ukoliko se na jezgru od pjene doda sloj lateksa koji svoja tehnička svojstva zadržavaju duže od bilo kojeg drugog materijala, dobiva se madrac koji će i nakon cjelodnevnih dječjih vragolija pružiti vašem djetetu ugodan san. Deblji madraci od gušće pjene bit će izdržljiviji. Navlake perive u perilici za rublje omogućit će vam lako i brzo pranje kada dođe do nezgoda koje se događaju svoj djeci. Tako ćete lako održati kvalitetnu higijenu madraca na duge staze i produžiti mu vijek trajanja.

Higijenska svojstva
Djeca provode veliki dio vremena spavajući. Stoga je jako važno da madraci, navlake i posteljina imaju svojstva koja će vašem djetetu pružiti zdravo okruženje, pogotovo ako pate od alergija. Madraci od PU pjene primjerice ne sadrže kemijske spojeve koji bi mogli naštetiti djetetu te su prozračni što smanjuje rizik od nastanka gljivica i plijesni. Navlake često imaju antibakterijska svojstva te štite od grinja i nametnika. Odaberite one izrađene od udobnog i prirodnog 100% pamuka. Posteljina od prirodnih materijala pruža zdravi san.

Lakoća čišćenja prilikom nezgoda
Nezgode u krevetu događaju se mnogima i ne predstavljaju problem ukoliko imate nepromočivu navlaku. Ona će štiti madrac kako bi trajao dulje, a vama uvelike olakšati održavanje higijene. Navlake uglavnom imaju nekoliko slojeva – upijajući, vodonepropusni i gornji meki sloj za udobnost. Dugoročno je jeftinije uložiti u navlaku nego mijenjati madrac ako se dogodi nepopravljiva šteta.

Svaki roditelji želi najbolje za svoje dijete, a temelj kvalitetnog odrastanja je dobar san. Zato je važno da svome djetetu odaberete odgovarajući madrac. Nadamo se da smo vam danas pomogli s pitanjem kakav madrac za dijete odabrati. Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na 092/3315-447 ili info.bioflex@gmail.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)