Feng shui spavaća soba – poboljšajte san s ovih nekoliko savjeta

Spavaća soba po feng shui principu stremi okruženju u kojem ćete lakše zaspati i mirnije spavati. Uz nekoliko savjeta za uređenje spavaća soba može vam biti energetski protočnija.

Feng shui želi poboljšavati život pojedinca usklađivanjem njegove energije s energijom okruženja.

Kako izgleda uređenje spavaće sobe prema feng shui metodi?

Treba paziti na sljedeće:

  • boje
  • krevet
  • ostali namještaj

Odabir boja

Za umirujući efekt odaberite prirodne tonove, bez tamnih boja i napadnih uzoraka. Bijela je također nepoželjna jer bi mogla prodrijeti kroz mrak i previše vas stimulirati. Boje poput breskve, smeđih tonova, bež, prljavo bijele su vaš saveznik prema feng shui uređenju spavaće sobe. Navedene boje vrijede kako za zidove tako i za sve ostalo u sobi. Izbjegavajte naglašavati zidove snažnim bojama i uzorcima, a isto to izbjegavajte na namještaju ili dekoracijama. Sveukupni dojam treba biti nenapadan, umirujuć, bez ičega što će vas stimulirati i time otežavati da lako utonete u san.

Krevet

Najvažnija jedinica u spavaćoj sobi je naravno krevet. Krevet treba smjestiti tako da gleda u smjeru vrata, ali da ne gleda direktno u sama vrata. Uzglavlje naslonite na zid, a s obje strane kreveta treba biti slobodnog prostora. Slobodan prostor treba biti i ispod kreveta. Ako baš trebate nešto spremati ispod kreveta neka to budu mekane i ugodne stvari, nikako emocionalno nabijene. Madrac treba biti od jednog komada. Dakle spavate li u velikom krevetu izbjegavajte dva manja madraca koji stvaraju stvarni i simbolični jaz.

Ostali namještaj

Spavaća soba ne bi trebala sadržavati ogledala. Iako ih dizajneri hvale kao sredstvo za vizualno povećavanje prostora i dodavanje svjetline, za feng shui spavaća soba s ogledalima nije idealna. Naime ogledala reflektiraju energiju što će i najuravnoteženiji raspored izbaciti iz balansa. Osim toga, ako ste u partnerskom odnosu, ogledala dovode „treću osobu“ u spavaću sobu te narušavaju odnos. Izbjegavajte teške predmete iznad kreveta poput polica, slika, lustera i sličnog. Rasvjeta bi trebala biti prigušena i ugodna. Knjige ne biste trebali držati u spavaćoj sobi, osim onih koje trenutno čitate.

Ravnoteža u sobi lako se postiže simetrijom. Svaki detalj koji možete učinite simetričnim. Možete li staviti krevet na sredinu zida? Želite noćni ormarić – stavite ga s obje strane kreveta. Volite li jastučiće pobrinite se da ih posložite simetrično.

 

Iako smo na zapadu fokusirani primarno na vizualno čije smo principe objasnili u ovoj objavi, feng shui uključuje umirivanje svih pet osjetila. Osim toga možete proučiti bagua raspored vlastite sobe za dodatne benefite. Ako želite saznati kako primjeniti 5 osjetila i bagua raspored kliknite ovdje.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)